Delovni čas

Pon / Pet: 7:00-15:00

Lokacija

Maribor, Miklavška cesta 59a

Vrečke za pečenje in sous vide

OPTIbake in OPTIwave revolucionarno spreminjata pripravo pakiranih živil, pripravljenih v pečici. Ti izdelki so izdelani iz materialov visoke trdnosti, najboljše kakovosti in edinstvenih toplotnih lastnosti. Primerne so za vse pečice in mikrovalovne pečice. Materialne lastnosti OPTIbake in OPTIwave omogočajo obdelavo/uporabo pri temperaturah do -40 °C do +175°C. Tako lahko pakirano hrano shranite v hladilniku ali zamrzovalniku in jo nato spečete v pečici ali segrejete v mikrovalovni pečici.

Vrečke/folija za pečenje

Pri obeh postopkih proizvajalec pripravi živila, jih vakuumsko zapakira v folijo, primerno za pečenje, in nato hrani v hladnem prostoru ali globoko zamrzne. Potrošnik pakiran izdelek kasneje vzame iz hladilnika ali zamrzovalnika in ga speče ali skuha v pečico ali mikrovalovni pečici.

Struktura folij OPTIbake in OPTIwave je takšna, da se tesnilni šiv embalaže sam odpre, ko je dosežen določen tlak. Samodejno odpiranje omogoča uhajanje hlapov, ki nastanejo med kuhanjem ali pečenjem. Dodatni parni ventil, ki je pogosto potreben pri drugih paketih za peko v pečici, ni potreben.

Zaradi priprave v zaprti embalaži se med kuhanjem najbolje ohranijo okusi, vitamini, minerali in lastna vlaga izdelka. Hkrati ni treba ravnati s surovimi izdelki, kuhinja ostane čista, potrošnik pa lahko zlahka doseže popolne rezultate kuhanja.

Izdelek je na voljo v obliki vrečk ali kot zgornja in spodnja folija (termoformirna/vakuumska folija) za uporabo na strojih za termoformiranje vseh znanih proizvajalcev. Velika prednost našega izdelka je možnost dobave folije v različnih barvah in ponudba folije, potiskane v 10 različnih barvah. Tisk je bil posebej zasnovan tako, da je odporen na visoke temperature. Je odlična rešitev za vse proizvajalce živil, ki iščejo dodano vrednost in želijo razširiti svojo ponudbo.

Lastnosti
  • Enostavna priprava: pakirana živila lahko pripravite v embalaži, v pečici ali mikrovalovni pečici.
  • Okus in tekstura izdelkov se med kuhanjem v embalaži ohranita.
  • Skrajšanje časa kuhanja.
  • Maksimalno ohranjanje vitaminov in mineralov.
  • Manjša uporaba soli in začimb.
  • Z enakomernim prenosom toplote na hrano dosežemo odlične rezultate kuhanja. Mesni izdelki ostanejo mehki in enakomerne konsistence.
  • Ko se embalaža v pečici sama odpre in doseže določen notranji tlak, se začne postopek porjavitve.
  • Hrana v embalaži porjavi, okusi pa se ohranijo.
  • Po kuhanju ga je enostavno odpreti.
  • Ker je živilo pripravljeno v embalaži, ni treba ravnati s surovimi izdelki.
  • Odlične barierne lastnosti folijskega materiala zagotavljajo podaljšan rok trajanja pakiranega živila.
Na razpolago
  • Prozorno
  • Potiskano
  • v več osnovnih barvah
Format [ v mm ]
  • na zahtevo
Format [ v mm ]
    Debelina [ v µ-mikronih ] Kot vrečka z zaprtim robom:
  • 70, 90

 

    Kot folija na kolutu:
  • 70, 90
  • 120, 140, 160
Različice
  • na voljo kot vrečke z zatesnjenim robom ali kot folija na kolutih za strojno pakiranje