Kolagenska čreva se delijo na užitna in neužitna. Ohišja so izdelana iz naravnega kolagena in so na voljo v različnih premerih. Idealne so za proizvodnjo klobas za kuhanje, pečenje in surovih klobas. Ovitki so prepustni za vodno paro in dim.
Neužitni kolagenski ovitki
V primerjavi z naravnimi črevesi imajo kolagenska črevesja večjo elastičnost in s tem tudi večjo prožnost.
Zaradi dobre paroprepustnosti in prepustnosti za pline kolagenskega ovoja se med dimljenjem različne arome vpijejo skozi ovojnico in ostanejo v mesnem izdelku ali klobasi skozi celotno obdobje skladiščenja.
Kolagenska čreva imajo možnost, da se pri ogrevanju izdelka skrčijo, da ohranijo obliko izdelka in ga ne izgubijo niti po hlajenju in skladiščenju.
Ni tvorbe vdolbin in mehurjev na klobasi/mesnem izdelku.
Omogoča tradicionalni okus klobase in naraven videz.
Halal certifikat
Kolagenski ovitek s povečano elastičnostjo
Značilnosti
primeren za doseganje določene oblike izdelka
primerno za kuhane, prekajene, napol prekajene, sušene klobase in mesne izdelke (tudi za vegetarijanske/veganske izdelke)
Različice
v roli
rezano vezano
v gosenicah
Razpon kalibrov [ v Ø ]
32, 35, 38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 75
Kolagenski ovitek z zmanjšano oprijemljivostjo
Lastnosti
enostavno lupljenje klobase
priporočljivo za: kuhane in prekajene, delno prekajene klobase in prekajene mesne izdelke z rastlinskimi dodatki
Različice
v roli
rezano vezano
v gosenici
Razpon kalibrov [ v Ø ]
32, 35, 38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 75
Užitni kolagenski ovitki
Kolagenska čreva so v primerjavi z naravnimi črevesi bolj elastična in prožna
Zagotavlja visoko stabilnost za vsak premer ponujenih klobas/mesnih izdelkov.
Zaradi dobre prepustnosti kolagenskega črevesa za paro/pline se med dimljenjem skozi črevo absorbirajo različne arome, ki se v klobasi/mesnem izdelku ohranijo ves čas skladiščenja.
Ne potrebuje predhodnega namakanja.
Halal certifikat
Izvedba Advanced
Lastnosti
visoka zmogljivost polnjenja
primerno za sisteme za proizvodnjo pri visokih hitrostih
Razpon kalibrov [ in Ø ]
13 – 32
Različice
zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo
Izvedba Hot
Lastnosti
enostavno lupljenje klobase
priporočljivo za: kuhane, kuhane in prekajene, delno prekajene klobase in prekajene mesne izdelke z rastlinskimi dodatki
Razpon kalibrov [ in Ø ]
13 – 32
Različice
zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo
Izvedba Fresh
Lastnosti
se uporabljajo za proizvodnjo “surovih” klobas
so primerni za nadaljnje toplotne obdelave, kot sta pečenje na žaru in cvrtje
Razpon kalibrov [ in Ø ]
13 – 32
Različice
zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo