Delovni čas

Pon / Pet: 7:00-15:00

Lokacija

Maribor, Miklavška cesta 59a

Kolagenski ovitki

Kolagenska čreva se delijo na užitna in neužitna. Ohišja so izdelana iz naravnega kolagena in so na voljo v različnih premerih. Idealne so za proizvodnjo klobas za kuhanje, pečenje in surovih klobas. Ovitki so prepustni za vodno paro in dim.

Neužitni kolagenski ovitki

  • V primerjavi z naravnimi črevesi imajo kolagenska črevesja večjo elastičnost in s tem tudi večjo prožnost.
  • Zaradi dobre paroprepustnosti in prepustnosti za pline kolagenskega ovoja se med dimljenjem različne arome vpijejo skozi ovojnico in ostanejo v mesnem izdelku ali klobasi skozi celotno obdobje skladiščenja.
  • Kolagenska čreva imajo možnost, da se pri ogrevanju izdelka skrčijo, da ohranijo obliko izdelka in ga ne izgubijo niti po hlajenju in skladiščenju.
  • Ni tvorbe vdolbin in mehurjev na klobasi/mesnem izdelku.
  • Omogoča tradicionalni okus klobase in naraven videz.
  • Halal certifikat
Kolagenski ovitek s povečano elastičnostjo
Značilnosti
  • primeren za doseganje določene oblike izdelka
  • primerno za kuhane, prekajene, napol prekajene, sušene klobase in mesne izdelke (tudi za vegetarijanske/veganske izdelke)
Različice
  • v roli
  • rezano vezano
  • v gosenicah
Razpon kalibrov [ v Ø ]
  • 32, 35, 38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 75
Kolagenski ovitek z zmanjšano oprijemljivostjo
Lastnosti
  • enostavno lupljenje klobase
  • priporočljivo za: kuhane in prekajene, delno prekajene klobase in prekajene mesne izdelke z rastlinskimi dodatki
Različice
  • v roli
  • rezano vezano
  • v gosenici
Razpon kalibrov [ v Ø ]
  • 32, 35, 38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 75

Užitni kolagenski ovitki

  • Kolagenska čreva so v primerjavi z naravnimi črevesi bolj elastična in prožna
  • Zagotavlja visoko stabilnost za vsak premer ponujenih klobas/mesnih izdelkov.
  • Zaradi dobre prepustnosti kolagenskega črevesa za paro/pline se med dimljenjem skozi črevo absorbirajo različne arome, ki se v klobasi/mesnem izdelku ohranijo ves čas skladiščenja.
  • Ne potrebuje predhodnega namakanja.
  • Halal certifikat
Izvedba Advanced
Lastnosti
  • visoka zmogljivost polnjenja
  • primerno za sisteme za proizvodnjo pri visokih hitrostih
Razpon kalibrov [ in Ø ]
  • 13 – 32
Različice
  • zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
  • na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
  • v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo
Izvedba Hot
Lastnosti
  • enostavno lupljenje klobase
  • priporočljivo za: kuhane, kuhane in prekajene, delno prekajene klobase in prekajene mesne izdelke z rastlinskimi dodatki
Razpon kalibrov [ in Ø ]
  • 13 – 32
Različice
  • zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
  • na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
  • v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo
Izvedba Fresh
Lastnosti
  • se uporabljajo za proizvodnjo “surovih” klobas
  • so primerni za nadaljnje toplotne obdelave, kot sta pečenje na žaru in cvrtje
Razpon kalibrov [ in Ø ]
  • 13 – 32
Različice
  • zbrano: na voljo v dolžinah [ v cm ]: 19-21 ali 26-29
  • na voljo z zaprtim (CE) ali odprtim (OE) koncem
Dostava
  • v zaprti embalaži – ščiti izdelek pred izsušitvijo